divendres, 25 de febrer de 2011

JUGUEM A PENSAR EN MORDILLO: FILOSOFIA

DIVENDRES DE MATÍ I SESSIÓ DE FILOSOFIA.
I AVUI TOCA JUGAR A PENSAR EN MORDILLO.
PER SI ALGÚ NO CONEIX A MORDILLO, VA NAIXER A BUENOS AIRES I ES UN DIBUIXANT CONEGUT INTERNACIONALMENT PER LES SEVES PINTURES COMIQUES QUE PARLEN SOBRE TOT DE L'AMOR I DELS ESPORTS SOBRE TOT DEL FUTBOL I EL GOLF. I EN MORDILLO AVUI HEM FET UNA SESSIÓ DE FILOSOFIA.
PER COMENÇAR HEM ENCÉS L'INCENS.
DESPRÉS HEM RECORDAT LES NORMES DE FILOSOFIA:
1. PRIMER S'HA DE MIRAR MOLT BE.
2. PENSAR QUE ANEM A DIR.
3. ALÇAR LA MA.
4. EXPRESAR ALLÓ QUE PENSEM.
5. ESCOLTAR A L'AMIC JA QUE SEMPRE PODEM TRAURE MOLTA INFORMACIÓ DELS PENSAMENTS DELS ALTRES.
6. NO TINDRE VERGONYA D'EXPRESAR I CONTAR ALLÓ QUE PENSEM QUE PER A NOSALTRES ES IMPORTANT.

UNA VEGADA HEM RECORDAT LES NORMES I HEM CONEGUT A MORDILLO, COMENÇA LA NOSTRA SESSIÓ DE FILOSOFIA.
PERQUÈ NO JUGEU VOSALTRES EN NATRO I A MESURA QUE ANEU VEIENT LES IL.LUSTRACIONS PENSEU QUE ES POT AMAGAR EN CADA DIBUIX, PERQUE TOT TÉ UN SENTIT I UN PERQUE.
I EL PRIMER QUE ANEM A VORE ES AIXÓ:
TOTS TENEN CLAR QUE ES UNA GIRAFA I PAREIX QUE ESTA ENAMORADA PERQUE PORTA CORETS AL SEU VOLTANT.
PERO NO SABEN SI ES MASCLE O FEMELLA I ELS XIQUETS DONEN LES SEVES OPINIONS.
ALGUNS PENSEN QUE ES MASCLE PERQUE PORTA ELS CORETS PERO UNS ALTRES DIEUN QUE ES FEMELLA. JO ME FIQUE DE PEU I ELS DIC QUE JO SOC XICA I NO PORTE CORETS, I FIQUEM A JAVI DE PEU I VEIEM QUE EL ES XIC I TAMPOC PORTA CORETS. PENSEM QUE NO ES UNA FORMA DE SABER SI ES MASCLE O FEMELLA PELS CORETS.
I ENS DONEN COMPTE QUE LA FORMA D'AVERIGUAR-HO ES MIRAR EL SEU COS. PERO, ENCARA AIXINA NO TENIM CLAR DE MOMENT SI SERÀ MASCLE O FEMELLA.
PREGUNTE COM ESTA I TOTS DIUEN QUE ESTA CONTENTA O CONTENT, I PERQUE ESTARÀ CONTENTA O CONTENT? I ALGUNS DIUEN QUE ES PERQUE ESTA O ES ENAMORADA, ENAMORARAT.
TENIM MOLTES DUBTES, AIXINA QUE PREGUNTE CAP A ON ANIRA, I ELLS PENSEN QUE VA A LA SELVA, A MONTANEJOS O AL BIOPARC. I QUE CAMINA ESPLAIET.
PERO VA SOLA O ACOMPANYADA O ACOMPANYAT? I TOTS DIUEN QUE VA A SOLES.

LA SEGONA IMATGE ES AQUESTA:
VAJA, APAREIX UN ELEFANT I ABDERHAMAN DIU QUE ESTAN ELS DOS ENAMORATS. PERO DE QUI ESTAN ENAMORATS? ELLS DIUEN QUE L'ELEFANT ESTA D'UN ELEFANT I LA GIRAFA D'UNA GIRAFA I JO ELS PREGUNTE NO PODEN ESTAR ENAMORATS ELS DOS, L'ELEFANT DE LA GIRAFA? I DIUEN QUE NO.
TORNE A PREGUNTAR PEL SEXE DE LA GIRAFA I DE L'ELEFANT, PERO NO ESTA CLAR DEL TOT, JA QUE ALGUNS PENSEN QUE L'ELEFANT ES MASCLE PERQUE TE ORELLES GRAN, PERO CLAR MIREM IMATGENS I ENS DONEN COMPTE QUE LA FEMELLA ELEFANT TAMBÉ TÉ ORELLES GRANS I COS GRAN. DONCS NO ES UN REFERENT PER SABER SI ES MASCLE O FEMELLA. AQUET PUNT ES DIFICIL D'AVERIGUAR.
PERO, CAP A ON VAN? VAN AL MATEIX LLOC? COM CAMINEN? COM ESTAN?
ELLS PENSEN QUE VAN A BUSCAR A LA SEVA PARELLA, QUE CAMINEN ESPLAIET I QUE ESTAN MOLT ENAMORATS.
I JO PREGUNTE, VA ALGÚ DAVANT O DARRERE D'ELLS. UN XIQUET PENSA QUE POT ANAR DARRERE UN LLEÓ, PERO CLAR SI FORA UN LLEÓ NO CAMINARIEN TAN TRANQUILS, I UNS ALTRES DIUEN QUE UNA ZEBRA DARRERE I UN BEBE ELEFANT DAVANT.

I DE SOBTE APAREIX:
TOTS: UNA GIRAFA ELEFANT, I COMENÇEN A RIURE DE VORE A UNA GIRAFA AMB UNA TROMPA D'ELEFANT I UN XIQUET DIU QUE LI HA CRESCUT EL NAS PER DIR MENTIDETES.
PARLEN DE COM ES TROBA I TOTS DIUEN QUE ESTA ENFADAT, PEROJO PREGUNTE, ESTÀ ENFADAT O ESTÀ TRIST? I TOTS DIUEN QUE ESTÀ ENFADAT. PERO, PERQUÈ ESTÀ ENFADAT?
I PER A SORPRESA DE TOTS UN DIU QUE ESTA ENFADAT PERQUE NO LI AGRADA EL SEU NAS, I UN ALTRE PERQUE NO SAP ON ESTA LA SEVA CASA.
I A ON ESTA EL PAPA I LA MAMA D'AQUEST ANIMALOT? PERO NINGÚ HO SAP,PERO ALGÚ PENSA QUE LA GIRAFA I L'ELEFANT S'HAN ENAMORAT I HAN TINGUT UNA GIRAFA ELEFANT.
PODRIA SER UNA OPCIÓ, ES POT ENAMORAR UNA GIRAFA I UN ELEFANT? ALGUNS DIUEN QUE SI I UNS ALTRES DIUEN QUE NO. I PERQUE NO ES PODEN ENAMORAR? I PARLEN MOLT D'AIXÓ.
PERQUÈ ESTA ENFADAT? AL FINAL ARRIBEM A LA CONCLUSIÓ DE QUE NO LI AGRADA TINDRE TROMPA D'ELEFANT.
I PER AIXÓ ES PERQUE HEM FICAT AVUI AQUESTA IL.LUSTRACIÓ DE MORDILLO PER VORE QUE A VEGADES N'HI HA COSES DEL NOSTRE COS QUE NO ENS AGRADA PERO QUE TENIM QUE ACEPTAR-LES, I QUE TAMBÉ TROBEM AMICS QUE SON DIFERENTS DE NOSALTRES, PERO TENIM QUE ACEPTAR-LES PERQUE SON AMICS I ESTIMEM.
COMENÇEN A DIR-LI COSES BONIQUES A LA GIRAFA PER A QUE ES FIQUE CONTENTA I ES DONEM COMPTE QUE A TOTS ENS AGRADA QUE ENS DIGUEN COSES BONIQUES I QUE ENS TROBEM MILLOR QUAN ENS VALOREN I ENS DIUEN COSES BONIQUES I ENS VOLEN PER SER COM SON.
I QUE MILLOR PER ACABAR LA NOSTRA SESSIÓ DE FILOSOFIA QUE BUSCAR A UN AMIC I DIR-LI QUAN L'ESTIMEN. HEM VIST QUE ENS AGRADA TRAURE DEL NOSTRE AMIC UN GRAN SOMRIURE I NO UNA LLAGRIMA.
MOLTES FELICITATS A TOTS!!!!
VOS DEIXE LA GRAN IL.LUSTRACIÓ DE MORDILLO QUE ENS HA FET ENTENDRE QUE LO MILLOR DE TOT ES VORE A UN AMIC AMB UN SOMRIURE I ENS AGRADA TROBAR-NOS AIXINA.