dimecres, 11 de gener de 2012

La coqueta de Sant Antoni

Estem a punt de començar les festes del nostre poble, les festes de Sant Antoni. Una de les coses tradicionals d'aquestes festes es el repartiment de la coqueta, i per aixó avui els xiquets s'han ficat el davantal i mans a l'obra han fet la seva coqueta de Sant Antoni, que segur eixirà boníssima.

Primer hem fet un llistat amb els ingredients:
- 1 got d'aiguardient
- 2 gots d'oli
- 1 got de moscatell
- 2 gots de sucre
- 1 kilo i mig de farina

Hem anomenat a Javier Mallen i en el procés final a Pau Soliva per a que ajuda a barrejar la farina, com encarregats de barrejar tots els ingredients i la resta de xiquets han anat eixint a ficar i abocar els ingredients.
La recepta es molt senzilla de fer:
Primer aboquem l'aiguardient, l'oli, el moscatell i el sucre i anem barrejant-lo tot.
Finalment aboquem la farina a poc a poc fins que es faça una massa consistent.
Fem boletes i les aplanem amb els dits, i per acabar pintem en ou, tirem una mica de sucre i fem forats al ganivent.
Per acabar hem portat la nostra coqueta al forn per a que aquesta vespraeta estiga llista per poder menjar-la.
CUINERS DE LA CLASSE DELS LLEONS SOU UNS ARTISTES!!!!